Εφαρμογές ΠολυμέσωνΗ Comitech είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και στη αξιοποίηση του για την ανάπτυξη πολυμεσικών εφαρμογών αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες  εικονικής πραγματικότητας. Οι εφαρμογές μας είναι ιδανικές για προβολή τουριστικών εγκαταστάσεων και διαδρομών, προβολή πολιτιστικών χώρων όπως μουσεία και εκθέσεις, την κάλυψη εκδηλώσεων και ειδησεογραφικών γεγονότων, τη δημιουργία καινοτόμων ντοκιμαντέρ, τη περιβαλλοντική εκπάιδευση, την ενσωμάτωση με GIS, κ.α.

Αναδυόμενοι κόσμοι (360° video)

Με την τεχνολογία αυτή ο χρήστης μεταβάλλει μόνος του διαδραστικά  την οπτική γωνία που βλέπει καθ’όλη τη διάρκεια της προβολής. Η τεχνολογία είναι ιδανική για προβολή τουριστικών εγκαταστάσεων και διαδρομών, την κάλυψη εκδηλώσεων και ειδησεογραφικών γεγονότων, τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, κ.α..

Εικονική Περιήγηση – Virtual Tour.

Η τεχνολογία της εικονικής περιήγησης βασίζεται στην δημιουργία και ψηφιακή προβολή, πανοραμικών φωτογραφιών  με οριζόντια  και κατακόρυφη κάλυψη  360 μοίρες, τοποθετώντας τον θεατή στο κέντρο της εικόνας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί  να περιηγηθεί  και να την εξετάσει προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις σαν να βρίσκεται πραγματικά στο χώρο που απεικονίζεται.

Προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πραγματοποιηθεί η λήψη πανοραμικών φωτογραφιών 360° υψηλής ανάλυσης οι οποίες και θα ενωθούν μέσω ειδικού λογισμικού και τη χρήση hotspots για τη δημιουργία ενός virtual tour στις εγκαταστάσεις σας. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα απεικόνισης πάνω σε χάρτη κάτοψης του κτιρίου, ή εικόνα από το Google Maps, με ραντάρ που θα δείχνει το σημείο όρασης.

Το αποτέλεσμα θα επιτρέπει την ενσωμάτωση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα σας με τη χρήση της σύγχρονης και ευρέως διαδεδομένης τεχνολογίας Flash. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εξαγωγής της εικονικής περιήγησης (virtual tour) σε HTML5 για κινητές συσκευές όπως iPhone/iPad και άλλα.

Τριδιάστατα 3D Αντικείμενα

Πρόκειται για διαδραστική προβολή τρισδιάστατων αντικείμενων στο χώρο και είναι ιδανική τόσο για παρουσίαση προϊόντων σε e-shops όσο και σε περιβάλλοντα εκονικής πραγματικότητας. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας το ποντίκι του να δει περιμετρικά τα μοντέλα, να σταματήσει τη περιστροφή, να ζουμάρει (zoom) και να εστιάσει με υψηλή ανάλυση σε σημεία που τον ενδιαφέρουν, να κλικάρει και να δει σημεία υψηλού ενδιαφέροντος (hotspots) στο αντικείμενο και τέλος να δει το αποτέλεσμα σε πλήρη οθόνη (full screen).

Προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίηση των μοντέλων πραγματοποιείται κατάλληλη φωτογράφηση (τουλάχιστον 32 λήψεις ή περισσότερες) των επιλεγμένων εκθεμάτων από όλες τις περιμετρικές όψεις τους με το τελικό προϊόν να είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας των εικόνων και του μοντέλου σε εξειδικευμένο λογισμικό. Το αποτέλεσμα επιτρέπει την ενσωμάτωση της εφαρμογής σε ιστοσελίδες με χρήση της σύγχρονης και ευρέως διαδεδομένης τεχνολογίας Flash.

Φωτογράφηση Υπερ-υψηλής Ανάλυσης - Gigapixel Photo

Πρόκειται για πολύ μεγάλης κλίμακας αλληλεπιδραστικές ψηφιακές εικόνες οι οποίες αποτελούνται από περισσότερα από 1.000.000 pixels. Αποτελούνται από δεκάδες (ή ακόμη και εκατοντάδες) μεμονωμένες φωτογραφίες, οι οποίες συνθέτονται σε μια, απεικονίζοντας τα θέματα με εξαιρετική λεπτομέρεια. Οι απεικονίσεις gigapixel προσφέρουν μια νέα οπτική εμπειρία που επιτρέπει τη βαθύτερη εξερεύνηση και ανάλυση καθώς ο χρήστης έχει την ικανότητα να φτάσει σε μεγάλο επίπεδο εστίασης και να δει ακόμη και τη μικρότερη λεπτομέρεια. Οι χρήσεις τους είναι ποικίλες και πέρα από την προφάνη προβολή τοπίων και χώρων με θεαματική λειτουργία, προσφέρονται ακόμη και για επιστημονικές εφαρμογές. Σε συνδυασμό με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) μπορούν να αποτελέσουν αναβαθμισμένης ποιότητας ψηφιακούς χάρτες.

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης αυτών των θεαματικών φωτογραφικών αρχείων στις διαδικτυακές σας εφαρμογές προσφέροντας με αυτό το τρόπο στους επισκέπτες σας μοναδικό πολυμεσικό περιεχόμενο. Τα αρχεία θα ενσωματωθούν (embedded) με κατάλληλες τεχνικές και θα είναι διαθέσιμα μέσω της ευρέως διαδεδομένης τεχνολογίας Flash. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στη εικόνα υπερ-υψηλής ανάλυσης τόσο μέσω zoom όσο και μέσω 10 επιλεγμένων screenshots από σημεία της εικόνας με πολύ υψηλό ενδιαφέρον (κλικάρωντας ένα από αυτά μεταφέρεται στο σημείο ενδιαφέροντος με εντυπωσιακό εφέ κίνησης). Επίσης θα είναι δυνατή και η προβολή σε πλήρη οθόνη (full screen).

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης αυτών των εικόνων σε τεράστια μεγέθη για την προβολή τους σε γκαλερί, μουσεία και άλλους δημόσιους χώρους. Για το σκοπό αυτό η εταιρία μας μπορεί να παραδώσει επιπρόσθετα τα σχετικά αρχεία σε μορφή TIFF.