Internet MarketingΤο Internet αποτελεί πλέον αποδεδειγμένα ένα από τα αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα κανάλια προβολής και προώθησης κάθε σύγχρονης εταιρείας που επιθυμεί να προσελκύσει ψηφιακούς επισκέπτες και να τους μετατρέψει σε πελάτες. Τα πράγματα είναι απλά, για κάθε € που ξοδεύετε θα γνωρίζετε πόσους επισκέπτες θα έχετε προσελκύσει καθώς όλα είναι απόλυτα μετρήσιμα. Ακόμη καλύτερα, χωρίς να ξοδεύετε επιπλέον χρήματα θα μπορείτε να ενημερώνετε τους πελάτες σας για τις προσφορές σας και τα πλεονεκτήματα που τους παρέχετε. Η προβολή στο διαδίκτυο μπορεί να φέρει κοντά την επιχείρηση με το κοινό της, δημιουργώντας αμφίδρομες, μακροχρόνιες και κερδοφόρες σχέσεις.Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι σύγχρονες αυτές δυνατότητες δεν είναι άκρως ελκυστικές?

Την ίδια στιγμή όμως πρόκειται και για μια αγορά που έχει τους δικούς της κανόνες και κώδικες επικοινωνίας. Εδώ λοιπόν μπαίνουμε εμείς στο πλάνο. Θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε την on-line στρατηγική σας και να ενσωματώσετε σε αυτή όλα τα σύγχρονα εργαλεία που σας προσφέρονται για να αναπτυχθείτε με τον πλέον οικονομικό και αποδοτικό τρόπο. Το σημαντικότερο, δεν λέμε λόγια του αέρα, τα αποτελέσματα θα μιλάνε από μόνα τους.

Οι υπηρεσίες Internet marketing που είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε είναι οι ακόλουθες:

Search engine optimization (SEO)

Πρόκειται για μία από τις αποτελεσματικότερες και οικονομικότερες υπηρεσίες marketing για την online ανάπτυξη μιας επιχείρησης με αρκετά διαχρονικά αποτελέσματα. Oι μηχανές αναζήτησης παρουσιάζουν δύο κατηγορίες αποτελεσμάτων κάθε φορά που πραγματοποιούμε μια αναζήτηση για συγκεκριμένη λέξη ή συνδυασμό λέξεων: τις πληρωμένες καταχωρήσεις και τα φυσικά αποτελέσματα. Το SEO είναι μια εξειδικευμένη τεχνική την οποία χρησιμοποιούμε για την προώθηση των ιστοσελίδων σας στις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo κ.α.) προκειμένου να επιτύχουμε όσο στο δυνατόν υψηλότερες θέσεις στα φυσικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για εκείνες τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι πελάτες σας για να βρουν τα προιόντα ή τις υπηρεσίας σας.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του SEO είναι η προσέγγιση επισκεπτών που η συμπεριφορά τους δηλώνει ότι έμπρακτα ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρει η επιχείρηση. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με παραδοσιακές μορφές προώθησης που απευθύνονται μαζικά σε μη σχετικό κοινό. Έτσι, μεγιστοποιείται η μετατροπή ενός επισκέπτη σε πραγματικό πελάτη της επιχείρησης.

Ένας ακόμη παράγοντας που αναδεικνύει την αξία του Search Engine Optimization είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών επιλέγει να επισκεφθεί τα websites που παρουσιάζονται στα φυσικά αποτελέσματα έναντι των πληρωμένων καταχωρήσεων. Η επίτευξη υψηλών θέσεων σε μία μηχανή αναζήτησης δεν είναι πάντα εύκολη και σε ορισμένες περιπτώσεις εφικτή καθώς εκατομμύρια websites «μάχονται» έχοντας τον ίδιο στόχο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ανταγωνιστικές φράσεις-κλειδιά. Η σωστή και συνεχής όμως εφαρμογή της τεχνικής SEO μπορεί να διασφαλίσει την μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.

Οι τεχνικές μας για την προώθηση των ιστοσελίδων σας στις μηχανές αναζήτησης περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 • Ανάλυση υφιστάμενης κατάταξης, του website σας στις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης
 • Ανάλυση ανταγωνισμού, σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι βασικότεροι ανταγωνιστές σας
 • Μελέτη λέξεων κλειδιά (keywords) και επιλογή των καταλληλότερων λέξεων-φράσεων που θα προσελκύσουν τους υποψήφιους πελάτες
 • Βελτiστοποίηση του περιεχομένου και της δομής του website σας΅με προτάσεις και παρεμβάσεις, για να γίνει πιο ελκυστικό στις μηχανές αναζήτησης
 • Καταχώρηση των ιστοσελίδων σας στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Yahoo και τους online καταλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης και σε σχετικά websites
 • Παροχή μηχανισμών μέτρησης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων.

Google AdWords (PPC)

Η διαφήμιση στο Google Adwords είναι ένας από τους οικονομικότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους διαφήμισης στο Internet. Πρόκειται για τον πιο άμεσο τρόπο προκειμένου να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του site σας καθώς απευθύνεται σε χρήστες που πραγματικά ενδιαφέρονται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προωθείτε. Το Adwords εντάσσεται στην κατηγορία διαφήμισης Pay Per Click (PPC) και είναι το μοντέλο διαφήμισης που δίνει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις να προβληθούν άμεσα, στοχευμένα και αποτελεσματικά στο κοινό τους, μέσω της Μηχανής Αναζήτησης Google.

Με το Google AdWords ορίζουμε τις λέξεις-κλειδιά (Keywords) για τις οποίες θα εμφανίζεται η διαφήμιση, και ο διαφημιζόμενος χρεώνεται μόνο όταν κάνουν κλικ στη διαφήμισή του, δίνοντας ένα μικρό ποσό, συνήθως μερικά λεπτά του ευρώ.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα λοιπόν είναι ότι με αυτόν τον τρόπο χρεώνεστε μόνο όταν κάποιος αποδεδειγμένα επισκέπτεται το δικτυακό σας τόπο και όχι όταν απλά βλέπει τη διαφήμισή σας. Δεν πληρώνετε τίποτα σε περίπτωση που κάποιος δει την διαφήμιση αλλά δεν κλικάρει πάνω σε αυτή.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι το ποσό που πληρώνετε κάθε ημέρα το ορίζετε εσείς, ώστε να μη ξεπερνάτε το διαφημιστικό σας budget. Συνεπώς το κόστος είναι πάντα ελεγχόμενο καθώς ο διαφημιζόμενος μπορεί να ορίσει το μέγιστο ποσό που θέλει να πληρώνει ανά κλικ (Cost per Click ή CPC) αλλά και ανά ημέρα παραμένοντας έτσι πάντα εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να κατευθύνουμε τον χρήστη απευθείας στο τμήμα του δικτυακού σας τόπου που θέλετε να προωθήσετε π.χ. τις προσφορές σας, το on-line booking ή ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Η γεωγραφική στόχευση είναι ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα. Οι διαφημίσεις προβάλλονται μόνο σε χρήστες που βρίσκονται στις γεωγραφικές περιοχές που έχει επιλέξει ο διαφημιζόμενος, προσθέτοντας έτσι ένα επιπλέον επίπεδο στόχευσης. Σημαντικό πλεονέκτημα καθώς μια ξενοδοχειακή μονάδα για παράδειγμα μπορεί να στοχεύσει με μια καμπάνια αποκλειστικά την αγορά της Γαλλίας και με άλλη μια την αγορά του Ισραήλ.

Τέλος, η ταχύτητα της διαφήμισης είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μια καμπάνια μπορεί να στηθεί και να τροποποιηθεί πολύ γρήγορα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον διαφημιζόμενο να ελέγχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τις διαφημίσεις που προβάλλονται.

Η μεθοδολογία μας για την ανάπτυξη της διαφημιστικής σας καμπάνιας αποτελείται από τα παρακάτω βήματα:

 1. Μελέτη για τα καλύτερα keywords που ταιριάζουν στην επιχείρηση σας
 2. Παρακολούθηση ανταγωνιστικών ιστοσελίδων με καλά αποτέλεσματα
 3. Συγγραφή των διαφημιστικών σας καταχωρήσεων. Δεδομένων των λίγων λέξεων που έχουμε στη διάθεση μας θα πρέπει να είμαστε πολύ ελκυστικοί.
 4. Σταθερή παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της καμπάνιας.
 5. Καταγραφή και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων

Facebook Ads

Καθώς το Facebook αυξάνει με σταθερούς ρυθμούς τον αριθμό των χρηστών του στη Ελλάδα, έχει ήδη ξεπεράσει τα 3.000.000, η επισκεψιμότητα του έχει ξεπεράσει αυτή του Google. Τα Facebook Ads εντάσσονται και αυτά στην κατηγορία διαφήμισης Pay Per Click (PPC), όπως και το Google Adwords. Η σημαντικότερες διαφορές είναι ότι πρώτον είναι αρκετά φθηνότερη σε σχέση με την αντίστοιχη του Google και δεύτερον δεν εμφανίζει τη διαφήμιση με βάση κριτήρια αναζήτησης. Στο Facebook υπάρχει η δυνατότητα να στοχεύσετε το target group σας όχι μόνο με βάση τη γλώσσα και τη χώρα, αλλά και με βάση το φύλο, την ηλικία, το εκπαιδευτικό επίπεδο ή ακόμα και τα ενδιαφέροντα-χόμπυ. Μπορούμε να δημιουργήσουμε καμπάνιες που θα εμφανίζεται η διαφήμιση μόνο όταν ο χρήστης έχει γενέθλια!

Η διαφήμιση στο Facebook εμφανίζεται με τη μορφή μικρών banners (εικόνες). Η δουλειά μας είναι να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα banners, να θέσουμε τα καλύτερα κριτήρια εμφάνισης για τη δική σας επιχείρηση και τέλος να σθντηρούμε και να βελτιστοποιούμε την καμπάνια έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να γίνεται σταθερά πιο αποτελεσματική.

Display advertising

Σχεδιάζουμε κατάλληλα web banners τα οποία και τοποθετούνται σε προσεκτικά επιλεγμένα συναφή website, portal ή blog υψηλής επισκεψιμότητας προκειμένου να οδηγήσουν τη κίνηση προς το δικό σας website και να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της φίρμας σας ή του προϊόντος που θέλετε να προωθήσετε. Η χρέωση γίνεται είτε βάσει των εμφανίσεων είτε βάσει των κλικ πάνω στο banner το οποίο θα παραπέμπει στον διαδικτυακό σας τόπο.

Social media marketing

Οι σύγχρονες τάσεις καταδεικνύουν ότι τα κονωνικά δίκτυα έχουν αποκτήσει μια τεράστια δυναμική η οποία θα είναι απίθανο να ξεθωριάσει τα επόμενα χρόνια. Εάν λοιπόν μια σύγχρονη επιχείρηση επιθυμεί να προσελκύσει επιπλέον επισκεψιμότητα και προσοχή θα πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματώσει στη στρατηγική της και να αξιοπιήσει κατάλληλα τα κοινωνικά δίκτυα όπως τα Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Google+ κτλ. Ο στόχος των υπηρεσιών μας είναι να "συνδέσει" την επιχείρησή σας με το κοινό της μέσω των Social Media, τοποθετώντας την στο σημείο ακριβώς όπου πραγματοποιείται ο διάλογος με τους καταναλωτές. Με αυτό το τρόπο, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αμφίδρομων σχέσεων με το κοινό, ενώ προβάλλουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχείρησης. Αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες ψηφιακές κοινότητες οι οποίες θα ενισχύσουν τον brand σας και τα μέλη τους θα λειτουργούν ως ευαγγελιστές προωθόντας την εταιρία σας σε άλλες κοινότητες στις οποίες συμμετέχουν. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή ψηφιακή εικόνα της επιχείρησης σας και να έχετε επιτύχει την ανάπτυξη ενός οικονομικού και άμεσου καναλιού επικοινωνίας με τους πελάτες σας. 

Email marketing

Το e-mail marketing είναι η απλούστερη και πλέον δημοφιλής τακτική προώθησης. Υλοποιείται μέσω της αποστολής newsletter σε επιλεγμένα emails και αποτελεί ένα ισχυρό κανάλι προβολής και επικοινωνίας με πολλά πλεονεκτήματα όπως 1. Μεγάλο εύρος βάσης παραληπτών 2. Οι μισοί χρήστες του internet ελέγχουν καθημερινά τους λογαριασμούς τους 3. Χαμηλό κόστος ανά παραλήπτη 4. Μετρήσιμα αποτελέσματα, 5. Άμεση παραλαβή απαντήσεων στο μήνυμα του e-mail, 6. Άμεση ανταπόκριση στο μήνυμα της καμπάνιας.

Εμείς σχεδιάζουμε τα προωθητικά e-mail newsletter με δημιουργικά πρωτότυπες ιδέες αφού πρώτα εκτιμήσουμε τις ανάγκες της επιχείρησης και τα χαρακτηριστικά του κοινού-στόχος στο οποίο απευθύνεται. Μετατρέπουμε το Newsletter σε μορφή HTML, ελέγχουμε την εμφάνισης του διασφαλίζοντας την ομαλή εμφάνισή σε όλους τους E-mail Clients, συντάσσουμε και αποστέλλουμε τα μηνύματα με τρόπο που θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα. Για το τέλος κρατάμε την παροχή αναλυτικών στατιστικών της καμπάνιας (Άνοιγμα του E-mail, Clicks στο E-mail, κτλ)

Video marketing

Ο συγκεκριμένος τρόπος προώθησης επικεντρώνεται στη δημιουργία videos που περνάνε το θεατή σε κατάσταση του να επιθυμεί να αγοράσει μέσω της προβολής ελκυστικών πληροφοριών και οδηγώντας τον σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.
To online video αυξάνει σταθερά τη δημοφιλία του ανάμεσα στους χρήστες τουinternet και οι εταιρίες έχουν πλέον αντιληφθεί ότι πρόκειται για μια εφαρμόσιμη μέθοδο προσέλκυσης πελατών.